Новини
Події

З доходів хмельничан до бюджету надійшло майже 80 мільйонів гривень військового збору

За перший квартал 2018 року з доходів подолян до бюджету надійшло 79,4 мільйон гривень військового збору. Таким чином забезпечено темп росту надходжень на рівні 128 відсотків, що в абсолютній сумі більше на 17,4 мільйона гривень.

У Головному управлінні ДФС у Хмельницькій області підкреслюють що усі платники податків краю активно підтримують українську армію, прозоро і системно сплачуючи цей «патріотичний податок». Як результат,  за час впровадження військового збору в Україні, тобто з серпня 2014 року, подоляни поповнили державний бюджет відрахуваннями на потреби армії у розмірі 858  мільйонів гривень.

«Щомісячне системне відрахування військового збору за ставкою 1,5 відсотка від отриманого доходу на фінансування обороноздатності України засвідчує щире прагнення подолян мати сучасне військо, яке гарантуватиме  перемогу та мир в Україні. Загалом сплата військового збору – це свого роду суспільний індикатор дотримання законодавчих вимог у сфері оплати праці, оскільки цей податковий платіж утримується з легальних доходів громадян. Ріст його надходжень свідчить про відповідальну позицію більшості працедавців регіону до залучення коштів на потреби українського війська», – підкреслив начальник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Сергій Ковальчук.

Джерело

Автор: Катерина Прокопець