Новини
Кримінал

На Хмельниччині засудили серійних крадіїв

Волочиський районний суд визнав трьох жителів райцентру винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.185 КК України (крадіжка, вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб) та ч.3 ст.185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у інше приміщення, вчинена за попередньою змовою групою осіб, повторно).

Як встановив суд, неодноразово судимі за злочини проти власності троє чоловіків 27 серпня 2015 року з однієї із волочиських новобудов викрали металеві кутники. Через день до того ж помешкання навідуваалися ще двічі, винісши звідти будматеріалів на майже 3,5 тис. грн..

У жовтні того ж року в поле зору обвинувачених потрапив інкубаційний цех ТОВ «Птахівник», що у Волочиську. За три дні з приміщення цеху вони викрали електродвигунів та побутової техніки на суму близько 9,5 тис. грн..

Дослідивши докази, волочиська Феміда дійшла висновку, що усі троє чоловіків винні у інкримінованих їм злочинах. Зважаючи на обставини їх вчинення та особи обвинувачених, призначила покарання у виді позбавлення волі, частково приєднавши невідбуті покарання за попередніми вироками: одному – на 5 років, другому – на 4 з половиною і третьому – на 3 з половиною роки.

До речі, останній з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі уже відбув покарання з часу попереднього ув’язнення – 13 травня 2016 року – і був звільнений з-під варти у залі суду. Двоє інших чекатимуть набрання вироком законної сили під вартою.

Судове рішенні ще може бути оскаржене у апеляційній інстанції.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець