Новини
Інфраструктура

Незабаром у Хмельницькому з’являться зупинки європейського зразка

Незабаром в середмісті Хмельницького з’являться «розумні» зупинки. Так вирішили депутати  Хмельницької міської ради на своєму позачерговому засіданні.

Перелік перших таких павільйонів очікування вже визначений. На зупинках будуть розміщені  табло з інформацією для пасажирів.

Рішенням затверджено, що електронні табло, насамперед, з’являться на зупинках   «Поліклініка № 1»  в  обидва напрямки руху –  з та в центр міста.  Також табло будуть на зупинках «вул. Нижня Берегова» (з напрямком руху до центру), на зупинці «Центр надання адміністративних послуг»  та на зупинці «вул. Перемоги». Окрім цього, на місця для очікування громадського транспорту чекатиме оновлення.

Як зазначає заступник Хмельницького міського голови Андрій Бондаренко, перших п’ять «розумних»  зупинок монтуватимуться комплексно. В перспективі ще на п’ятьох  уже  оновлених зупинках громадського транспорту будуть встановлені лише  електронні табло. Відповідно до уже існуючих домовленостей, вони  мають з’явитися  наступного року.

Проте, у міської влади є амбітні плани зробити апгрейд на усіх  десяти зупинках ще до завершення цього року, зазначив на своїй сторінці в соцмережах профільний заступник.  Однак поки що остаточно не визначено, на яких саме  уже оновлених зупинках будуть встановлюватися  електронні інформаційні  табло з розкладом  руху громадського транспорту.

За словами посадовців, на електронних табло відображатиметься орієнтовний час прибуття громадського комунального транспорту,  маршруток та автобусів, які обслуговують на замовлення міської ради приватні перевізники.

Автор: Катерина Прокопець