Новини
Події

Організація громадських робіт в Хмельницькому

Громадські роботи – це загальнодоступний вид тимчасової трудової діяльності, що не потребує, як правило, спеціальної професійної підготовки.

Організація оплачуваних громадських робіт є ефективним засобом реалізації політики зайнятості населення, який підвищує мотивацію до праці, поліпшує матеріальне становище безробітних.

Вони організовуються для: осіб, які не мають роботи; осіб зайнятих трудовою діяльністю, але які виявили бажання працювати у вільний від основної роботи час; учнівської та студентської молоді, яка виявила бажання працювати у вільний від навчання час; пенсіонерів, інвалідів.

За роки існування Хмельницької обласної служби зайнятості на громадські роботи було направлено понад 200,0 тис. безробітних подолян.

Крім різних сільськогосподарських робіт та лісонасаджень, безробітні надають допомогу територіальним органам соціального захисту в догляді за пенсіонерами, інвалідами і одинокими літніми людьми, інформуванні населення про отримання субсидії, беруть участь в благоустрої та озелененні населених пунктів, працюють на підсобних роботах про ремонту лікарень, дошкільних закладів та відбудові пам’яток історико-культурної та архітектурної спадщини, доглядають за експонатами та приміщеннями музеїв.

Зокрема, у 2017 році на громадських роботах працювало понад 1,5 тис. осіб. З початку 2018 року на громадських та інших роботах тимчасового характеру працювало 1623 особи.

Інформацію підготував відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

Автор: Катерина Прокопець