Новини
Суспільство

Понад чотири тисячі подолян подали річні податкові декларації про майновий стан і доходи

З початку кампанії декларування мешканцями Хмельницької області подано 4202 декларацій про майновий стан та доходи, отримані протягом 2017 року. Сума задекларованого доходу склала 425 мільйонів гривень, що на 150 мільйонів більше до показника 2016 року.

За попередніми розрахунками бюджет додатково отримає 8,4 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб та 1,7 мільйона гривень військового збору.

З-поміж подільських декларантів – 15 офіційних мільйонерів, які задекларували дохід на загальну суму 111 мільйонів гривень. Примітно, що за нинішньої деклараційної кампанії маємо більше на 10 громадян, які задекларували мільйонні статки. Відповідно сума задекларованого ними доходу зросла на 98 мільйонів гривень.

Також подолянами подано 1813 декларацій на отримання податкової знижки сума ПДФО до повернення становить 3,5 мільйона гривень.

«У центрах обслуговування платників податків краю створено максимум комфорту для надання роз‘яснень щодо заповнення декларацій про отримані доходи та сконцентровано максимум інформаційних ресурсів для того, щоб організувати процес подання декларацій максимально ефективно. Своєрідною новинкою нинішньої кампанії на Хмельниччині є демонстрація у соціальних мережах інформаційного відеоролика за участю відомих подолян. Це переконлива і динамічна розповідь про необхідність декларування доходів та сплати податків», – розповіла заступник начальника Головного управління ДФС у Хмельницькій області Тетяна Процюк.

Автор: Катерина Прокопець