Новини
Суспільство

У межах округу №188 Сергія Лабазюка відбулася Великодня акція

Символ Божої благодаті та вічного життя. Коли духмяна паска народжується в печі – народжується й атмосфера найбільшого християнського свята – Великодня. Ці маленькі атрибути напередодні свята навіяли світлі відчуття мешканцям територіальних центрів соціального обслуговування Волочиського, Хмельницького районів та обласного центру.

Солодкі подарунки кожному мешканцю таких установ презентували помічники народного депутата України Сергія Лабазюка. Традиційна Великодня акція проходить за сприяння нардепа вже понад п’ять років поспіль.

Захід покликаний підтримати людей, що опинилися в складних життєвих обставинах. Насамперед, це самотні люди похилого віку та інваліди, що опинилися без підтримки близьких.

У територіальних закладах соціального обслуговування перебувають сотні знедолених пенсіонерів та людей з обмеженими фізичними можливостями. Для гідного життя їм тут забезпечують належні умови. Однак ніякий комфорт не замінить цим людям відчуття турботи та любові. Аби напередодні найбільшого християнського свята, яке прийнято відзначати у родинному колі, вони не відчували себе покинутими – кожному підопічному подарували частинку свята.

«Ми за добрим звичаєм напередодні Великодня їздимо з подарунками від Сергія Лабазюка по ТЕР-центрах. Ми хочемо, аби їх мешканці, котрі у силу життєвих обставин залишилися сам на сам з проблемам – не відчували себе самотніми. І знали, що є люди, які завжди про них пам’ятають» – зауважив помічник народного обранця Михайло Олійник.

У передпасхальні дні помічники нардепа із солодкими презентами завітали в Лонковецький та Кушринівський будинок-інтернат для громадян похилого віку, що у Волочиському районі; Волочиський територіальних центр соціального обслуговування; Хмельницький геріатричний пансіонат для ветеранів війни і праці, обласний центр для дітей з ВІЛ/СНІД та Бахматовецький будинок-інтернат для людей похилого віку, що у Хмельницькому районі.

Мешканка останнього Ніна Калинюк щороку зустрічає помічників нардепа зі сльозами на очах. Так і сталося цього разу. Жінка каже, такий знаки уваги, наче вогник світлої надії в житті. Адже для неї, розповідає, та її співмешканців важливо відчувати себе потрібними.

Автор: Тетяна Новак