Новини
Суспільство

Зниклого в Краматорську 12-річного хлопчика допоміг знайти службовий собака з Хмельниччини

12-річного хлопчика знайшли за півгодини. Він переховувався в товариша після конфлікту з батьками. Виявив слід дитини у багатотисячному місті інспектор-кінолог з Хмельницького Олег Мороз разом зі своєю чотирилапою помічницею Герою.  

Про те, що її син зник, до відділу поліції повідомила мешканка Краматорська. Схвильована жінка розповіла, що хлопчик втік з дому через конфлікт з вітчимом.

На розшук дитини було направлено працівників ювенальної превенції та карного розшуку, орієнтовано всі патрулі. До розшукової роботи також було залучено інспектора-кінолога поліції Хмельницької області Олега Мороза, який зі своєю чотирилапою «напарницею» несе службу на Донеччині у рамках ротації.

Пошуки дитини почались з місця її проживання, де собака відразу взяв слід. Півтора кілометри лабрадор вела поліцейських по темряві, покладаючись лише на гострий нюх. Хлопчика було знайдено приблизно за півгодини.

— Складність була у тому, що ми спочатку не знали, де шукати дитину — місто велике. Собака пройшла за запаховим слідом та вказала на будинок, в якому, як стало відомо пізніше, й перебував хлопчик, — розповів Олег Мороз.

З’ясувалось, що маленький втікач прийшов до друга та просидів у нього під ліжком, поки рідні та поліція вночі шукали його по всьому місту.

З жінкою та її сином правоохоронці провели бесіду, пояснивши йому, як небезпечно залишатись без нагляду дорослих на вулиці.

Поліцейський кінолог та 4-річний лабрадор Гера, яка спеціалізується на розшуку людей, на Донеччині вже вдруге. Вони працюють на місцях злочинів зі слідчо-оперативними групами поліції, а також беруть участь у патрулюванні міста.

Автор: Тетяна Новак