Новини
Кримінал

На Хмельниччині через надмірне споживання алкоголю великодні свята пройшли із вбивством

Працівники поліції Хмельниччини розслідують обставини вбивства та нанесення тяжких тілесних ушкоджень, які мали місце у Великдень в різних куточках області. Об‘єднує ці злочини те, що поштовхом до їх вчинення стало надмірне споживання алкоголю учасниками трагічних конфліктів.

8 квітня по обіді  до голови одного з сіл Кам‘янець-Подільського району  звернувся 65-річний місцевий мешканець, який повідомив, що убив свою цивільну дружину.  Посадовець одразу викликав слідчо-оперативну групу Кам‘янець-Подільського відділення поліції.

Як з‘ясували поліцейські, підозрюваний разом зі своєю 50-річною співмешканкою споживали алкоголь.  Під час розпиття спиртних напоїв між ними виникла сварка через те, що, за словами підозрюваного, потерпіла собі у чарку наливала більше. На ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків чоловік кухонним ножем заподіяв жінці  тринадцять ножових поранень у груди та живіт, внаслідок чого вона померла на місці події.

Наразі підозрюваного затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України і він перебуває під вартою. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 статті 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Того ж дня близько 22.30 години у реанімаційне відділення Ізяславської районної лікарні з тілесними ушкодженнями, серед яких – закрита черепно-мозкова травма та струс головного мозку, доставили 47-річну мешканку села Ріпки Ізяславського району.

Як з‘ясувалося у ході розслідування, тяжкі тілесні ушкодження потерпілій спричинив її чоловік, який перебував у стані алкогольного сп‘яніння. За версією підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, причиною, яка породила конфлікт між подружжям, стало небажання жінки готувати їжу.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 статті 121 Кримінального кодексу України – умисне тяжке тілесне ушкодження, за яке санкцією цією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8-ми років.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець