Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині знайшли безвісти зниклого школяра

Впродовж трьох днів рідні шукали хлопчика самотужки, а коли це не дало результатів, звернулись до правоохоронців. Працівники Віньковецького відділення поліції за допомогою членів місцевого осередку молодіжного руху «ХОМА» протягом години розшукали неповнолітнього втікача.

10 квітня вранці до Віньковецького відділення поліції звернулась 47-річна жителька села Майдан-Олександрівський, яка повідомила про те, що її 13-річний син зник безвісти. Як виявилось, хлопчик ще в суботу вранці, 7 квітня, пішов на службу до місцевої церкви і після того додому не повертався. 

Спочатку рідні намагалися розшукати втікача самотужки. Заспокоювало, що односельці бачили його в різних куточках села. Та у хлопця не було мобільного, і це значно ускладнювало пошуки. 

Коли у вівторок, 10 квітня він не прийшов до школи, рідні таки звернулись за допомогою до поліції. Допомогти правоохоронцям зголосилися члени місцевого осередку руху «ХОМА». Діти разом з дорослими прочісували вулиці села та прилеглі території. Спочатку на горищі місцевого будинку культури знайшли сховок втікача. Про його перебування там свідчили залишені обгортки від цукерок та інших смаколиків. А самого хлопця розшукали біля місцевого ставка. 

Свою втечу 13-річний школяр не зміг обгрунтувати. Сказав, що йому просто захотілось погуляти. Поліцейські провели з хлопцем та його матір’ю профілактичну бесіду і сподіваються, що більше подібна ситуація не повториться.

Автор: Катерина Прокопець