Новини
Увага!

У хмельничан знову будуть довгі вихідні

Цього року на травневі свята для хмельничан знову продовжать вихідні.  У передсвяткові дні – 5 травня (перенесення з 30 квітня) і 8 травня –  робочі зміни скоротять на годину.

Тому два блоки вихідних все-таки буде в розпорядженні у трудяг. Закон їх ще не скасував. Один з них «прив’язаний» до дати 1 травня, другий — до 9 травня. Також до вихідних додали понеділок, 28 травня, після Трійці. Таким чином, українці відпочиватимуть з 26 по 28 травня.

Травневі свята 2018 року дозволять відпочити всім людям, хто вірою і правдою несе службу на роботі, 8+2 дні. Виходить, 1/3 місяця — це час для відпочинку. 8 днів — це законні вихідні — субота та неділя, а два інших вихідних — це дні 1 і 9 травня.

1 травня — святковий день — День весни, праці, міжнародної солідарності трудящих. Як тільки його не називають. Загалом він випав на вівторок.

9 травня — святковий день — День Перемоги. Його, здається, знають всі без винятку. Кожен пам’ятає Славу і пишається Минулим. Загалом, це Велике свято випало на середу.

Згідно з рішенням,  керівники підприємств, установ та організацій для працівників, яким встановлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними днями в суботу та неділю, перенесуть в 2018 році робочі дні:

  • у зв’язку зі святкуванням 8 березня, Міжнародного жіночого дня, – з п’ятниці, 9 березня, на суботу, 3 березня;
  • у зв’язку з Днем праці – з понеділка, 30 квітня, на суботу, 5 травня;
  • у зв’язку зі святкуванням Дня Конституції України – з п’ятниці, 29 червня, на суботу, 23 червня;
  • у зв’язку з Різдвом Христовим – з понеділка, 24 грудня, на суботу, 22 грудня;
  • також Кабмін пропонує перенести робочий день з понеділка, 31 грудня, на суботу, 29 грудня.

Автор: Катерина Прокопець