Новини
Події

За перший квартал 2018 до Державного бюджету сплачено 509 тисяч гривень

У І кварталі 2018 року Відділення припинило 11 порушень законодавства про захист економічної конкуренції. Порушники були оштрафовані на 408 тис. грн., до Державного бюджету сплачено 509 тис. грн.

Розпочато 12 справ за ознаками порушення конкурентного законодавства. Розглянуто 10 проектів рішень органів влади та органів місцевого самоврядування, з них 2 – не погоджено. На вимогу Відділення суб’єкти господарювання та органи влади виконали 57 рекомендацій та усунули умови, що сприяють виникненню ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції.

Економічний ефект від припинення порушень склав 9 млн. грн.

До відділення надійшло 27 заяв та подань, за результатами їх розгляду було розпочато 5 справ за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Було припинено 3 порушення під час державних закупівель у вигляді спотворення результатів торгів. Загалом 4 суб’єкти господарювання оштрафовані  на 408 тис. грн.

Дослідженнями були охоплені товарні ринки розміщення тимчасових споруд, пайової участі у будівництві, перевезення пасажирів транспортом загального користування, заготівлі молока від індивідуальних господарств населення, лісового господарства.

Так, Відділення рекомендувало районним радам області вживати заходи з метою розвитку конкуренції на товарному ринку заготівлі молока для промислової переробки від індивідуальних господарств населення, районним та міським радам –  забезпечувати рівні умови учасникам регіональних ринків роздрібної торгівлі лікарськими засобами для здійснення господарської діяльності, державним та комунальним лісгоспам області – реалізовувати необроблену деревину через конкурси (аукціони), як це передбачено чинним законодавством.

Автор: Катерина Прокопець