Новини
Події

На Хмельницькій АЕС підведено підсумки конкурсу рефератів серед учнівської молоді

Призерів першого етапу конкурсу рефератів «Ядерна енергія і світ» визначено на Хмельницькій АЕС. До участі у конкурсі представлені роботи старшокласників міста атомників та молодих науковців території розташування ХАЕС.

Варто зауважити, що значна частина цьогорічних учасників не вперше бере участь в конкурсі, демонструючи з року в рік покращений рівень  підготовки і обізнаності.

Згідно із рішенням компетентного журі, до складу якого увійшли фахівці відділу охорони навколишнього середовища, навчально-тренувального центру, молодіжної організації та відділу роботи з громадськістю і ЗМІ Хмельницької АЕС, перше місце цього річ завоювала учениця Берездівського НВК Славутськогого району Ганна Зінчук, яка дослідила джерела і причини підвищеної вібрації на турбіні К – 1000-60/3000.

Друге місце розділили Аліна Ковальчук із Ленковецької ЗОШ Шепетівського району із роботою «Ресурсне забезпечення розвитку ядерної енергетики у світі і в Україні» та нетішинка Надія Гусарова, яка представила енергетичну символіку на грошах світу.

Про роль атомної енергетики в енергетичному потенціалі України розповів учень Судилківської ЗОШ Шепетівського району Богдан Тригубець, який став третім. Своє дослідження щодо екологічного стану водойм м. Нетішина представив Дмитро Руй із міста атомників, який також посів третю сходинку конкурсу

Підсумовуючи результати першого етапу конкурсу, учасники журі відзначили високий рівень підготовки учасників. За словами учасника журі, заступника начальника відділу охорони навколишнього середовища ВП ХАЕС Олександра Голода, – досить важко було цього річ визначити призерів, тому що не було слабких робіт, і всі учасники були добре підготовлені.

За підсумками конкурсу троє переможців конкурсу візьмуть участь у наступному Всеукраїнському етапі, який  незабаром відбудеться у місті Києві.

 

 

Автор: Алла Самойленко