Новини
Події

Хмельницький чемпіонат зі спортивно-бальних танців Spring Open Championship зібрав більше 400 учасників

У суботу, 14 квітня, у Хмельницькому змагалися виконавці спортивно-бальних танців. Цього дня наше місто стало господарем  Spring Open Championship.

Організаторами відкритого чемпіонату зі спортивно-бальних танців виступили керівник хмельницького клубу спортивного бального танцю Dream, очільник Хмельницького осередку Української Танцювальної ради Олександр Михайлов і керівник танцювального клубу Імперіал Дмитро Бідюк. Підтримали захід небайдужі хмельничани, представники бізнесу.

Про зацікавленість до чемпіонату говорить те, що до участі у ньому зареєструвалися майже 600 учасників. Приїхати на змагання виявили бажання танцівники із Києва, Вінниці, Одеси, Тернополя, Хмельницького, Івано-Франківська, Рівного, Житомира, Бердичева, Старокостянтинова.  За умовами чемпіонату, показати своє вміння у конкурентній боротьби мали право діти від 4 років і молодь  віком до 30 років.

Змагалися учасники у оновленому танцювальному залі  Dancehаll оздоровчо-розважального комплексу СВ у кілька етапів. Романтичні вальси, палкі румби і джайви, пристрасні танго, стрімкі квік-степи у виконанні  учасників чемпіонату оцінювали досвідчені члени журі з  Києва, Одеси, Харкова, Тернополя, Рівного, Хмельницького, Івано-Франківська, Чернівців, Старокостянтинова.

Хвилювання учасників було неймовірним, боротьба – запеклою. За результатами виступів кращих серед 428 учасників визначали у кожній віковій категорії. Усіх фіналістів нагородили дипломами, призерів – медалями, переможців – кубками.

«Організовуючи проведення у Хмельницькому Spring Open Championship, ми мали на меті продемонструвати учасникам змагань, що у нашому місті є танцівники, які можуть на рівних змагатися з представниками знаних танцювальних клубів. Гості, які завітали на чемпіонат і показали своє танцювальне вміння, разом з хмельничанами  пропагували  активний спосіб життя, естетику танцю. Сподіваємося, що чемпіонат стане традиційним для Хмельницького і слугуватиме поштовхом для подальшого культурного розвитку міста», – зазначив один з організаторів Олександр Михайлов.

Справжньою родзинкою танцювального свята стали виступи  п’ятиразових чемпіонів України, фіналістів Blackpool Dance Festival та UK Open, переможців Кубка Світу в Кремлі, фіналістів Чемпіонату Світу в Парижі, переможців UK Open Amateur RS в 2012 році  Антона Нестерка і Дар’ї Марющенко.

Автор: Алла Самойленко