Новини
Кримінал

На Хмельниччині виявили підпільний цех

На Хмельниччині поліцейські виявили підпільний цех з випалювання деревного вугілля.

Підприємство знаходиться у Хмельницькому районі та працювало на експорт. Працівники кажуть, що на заході їхнє вугілля користується великим попитом, бо є екологічно чистим — усі шкідливі смоли та інші домішки з нього випалювали тут. Це все викидалося прямо в повітря, на що неодноразово скаржилися місцеві жителі.

Наразі проводиться санкціонований обшук приватного підприємства на території сіл Хмельницького району. Цех працював без наявності відповідних документів на здійснення даної діяльності. За таке порушення передбачено відповідальність за статею 241 “Забруднення атмосферного повітря” Кримінального кодексу України.

“Забруднення або інша зміна природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров’я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи для довкілля,- караються штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або-без такого.” – стаття 241 Кримінального кодексу України.

Наразі працівники поліції встановлюють кількість виготовленої продукції, яка експортується за межі держави та кількість сировини, з якої виготовляться дане вугілля. Також встановлюють походження даної сировини.

Головне управління Національної поліції в Хмельницькій області

У Хмельницькому районі поліцейські виявили підпільний цех з випалювання деревного вугілля

У Хмельницькому районі поліцейські виявили підпільний цех з випалювання деревного вугілля. Підприємство працювало на експорт. Працівники кажуть, що на заході їхнє вугілля користується великим попитом, бо є екологічно чистим — усі шкідливі смоли та інші домішки з нього випалювали тут. Це все викидалося прямо в повітря, на що неодноразово скаржилися місцеві жителі.

Опубліковано Головне управління Національної поліції в Хмельницькій області 16 квітня 2018 р.

Автор: Катерина Прокопець