Новини
Кримінал

В Славуті 19-річний юнак викрав авто: копи затримали зловмисника

До Славутського відділу поліції надійшло повідомлення від місцевої мешканки про незаконне заволодіння автомобілем «Citroen Berlingo».

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що в ніч на 12 квітня зловмисник пробрався до незачиненого гаража 60-річної жительки міста Славута, в якому знаходився автомобіль «Citroen Berlingo» з ключами у замку запалювання, та незаконно заволодів ним.

Працівникам Славутського відділу поліції знадобилось всього 5 годин, аби встановили особу зловмисника. Ним виявився 19-річний мешканець одного із сіл Славутського району. У минулому юнак тричі скоював незаконні заволодіння транспортними засобами, неодноразово вчиняв майнові злочини, але на шлях виправлення так і не став.
У скоєному лиходій зізнався та розповів правоохоронцям, що викрав автомобіль аби продати. Наразі транспортний засіб у нього вилучили та повернули власниці. 

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Автор: Катерина Прокопець