Новини
Політика

Нардеп Сергій Лабазюк: звіт уряду обов’язково має відбутися

Через політичні ігри затягується процес звітування урядом в парламенті про результати своєї діяльності. Таку думку висловив народний депутат  Сергій Лабазюк в ефірі одного з  загальнонаціональних телеканалів.
«Згідно з регламентом, Кабмін має обов’язково звітувати. Оскільки затверджує план роботи міністрів саме Верховна Рада. Тож у лютому Кабмін мав подати свій звіт. І мала бути призначена дата, коли звітуватимуть. Однозначно мали би бути поставлені питання і в дискусії, у спілкуванні відкореговані подальші дії уряду”, – пояснив політик.
Однак, за словами нардепа, останні півроку йде політична гра і давка між президентською гілкою і Кабміном.
«Ми це знаємо і бачимо. Те, що звіт відкладають до літа, означає «затягування»Це політична маніпуляція. Чи є причини для звільнення уряду чи ні – це вже залежить саме від виконання чи невиконання програми урядовцямиЄ ще політична проблемакоаліція нестійка. Це одна з причин, чому говорять про зміну Кабінету міністрів», – наголосив політик.
При цьому Сергій Лабазюк додав, що депутатська група «Воля народу» закликає коаліцію за наступні два місяці знайти точки дотику як у питанні звіту уряду, так і питанні доукомплектування складу Кабміну.  

Автор: Алла Самойленко