Новини
Культура

Організатори RespublicaFEST вирішили повністю змінити свою локацію та концепцію

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Шукаєте місце, щоб якісно та весело провести останній теплий вікенд літа та послухати кращих артистів із України та із-за кордону?
  •  Тоді Вам на RespublicaFEST.
  • Восьмий фестиваль Respublica пройде у Хмельницькому на мальовничому березі річки Південний Буг із 31 серпня по 2 вересня.

 Концепцією цього року стане лозунг “Lost weekend”. Це – взаємодія людини та машини, подорож в минуле та майбутнє, креативне та особисте перезавантаження як заходу, так і його публіки. Незмінним залишається лише єдине – повна творча свобода  артистів на сцені та відбірна свобода аудиторії.

У 2018 році на RespublicaFEST виступлять electronic rock band із Британії. The Qemists знамениті неймовірним міксом стилів та жанрів, які однаково задовольняють як прихильників року, так і Drum and bass й танцювальної електроніки.

Гурт відомий своїми яскравими виступами та неймовірною сумішшю стилів та жанрів. Також вони часто грають DJ-сети, не відстаючи від моди на танцювальну музику. Їх творчість називають музикою майбутнього, а виступи вражають стилістичними рішеннями та сильною живою подачою.

Крім того, саме на RespublicaFEST гурт Qarpa відсвяткує своє 20-річчя. І, незважаючи на те, що фронтвумен Ірена Карпа живе в Парижі, гурт закінчує роботу над новим синглом.

Хтось називає їхню музику “хуліганський дівочий пост-рок”, бо Ірена Карпа, відома ще і як автор стьобних мультфільмів, продовжує писати тексти типу “До побачення, розмір має значення”, Оля Чапкіна – знавісніло гупати в електоронну барабанну установку, красива Женя Смолянінова з виразом обличчя, достойним родини Адамсів – грати на віолончелі, а гендерний баланс гурту (творці звуку Олег Артим, Артур Данієлян та ді-джей Original В ) – співіснувати з цим на сцені.

На сьогодні до лайн-апу фестивалю 2018 року також долучились: Latexfauna, KARNA, Фіолет, Dz’ob, АННА, Один в каное, CH:SH, The Unsleeping, Patsanoth, а також гурти Roll Models та Ліловий, що стали переможцями RespublicaFEST Showcase у лютому цього року.

RespublicaFEST2018  запрошує  молодих музикантів із Німеччини, Голландії та інших країн, які в рамках міжнародних проектів будуть працювати з українськими колегами та знайомитися із локальною спільнотою. Таким чином, фестиваль вже давно розростається до вражаючого креативного хабу, де можуть знайти самовираження зовсім різні мистецькі форми.

Катерина Прокопець

Автор: Катерина Прокопець