Новини
Увага!

Хмельницькі патрульні: червоний та жовтий сигнал світлофора – стоп для всіх кермувальників

Порушення проїзду перехресть на заборонний сигнал світлофора є поширеним правопорушенням, що призводить в багатьох випадках до трагічних наслідків. Як правило, основною причиною нехтуванням проїзду на заборонний сигнал світлофора є поспіх. На жаль, наслідки такого кваплення можуть бути фатальними. 

Нагадаємо, що згідно частини 2 статті 122 КУпАП проїзд на заборонний сигнал світлофора або жест регулювальника тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів. Зазначимо, що у минулому році патрульні притягнули до адміністративної відповідальності за даний вид порушення близько 980 водіїв, у поточному році – близько 400. 

Патрульні вкотре звертаються до водіїв, для зменшення рівня дорожньо-транспортних пригод та травматизму на дорогах міста та області у жодному разі не порушуйте правила дорожнього руху, та пам’ятайте, що жовтий сигнал світлофора забороняє рух і попереджає про наступну зміну сигналів; червоний сигнал, у тому числі миготливий, або два червоних миготливих сигнали забороняють рух, та лише зелений – дозволяє рух. 

Будьте законослухняними водіями, це допоможе Вам зберегти не тільки своє здоров’я та життя, але і інших учасників дорожнього руху.

Автор: Катерина Прокопець