Новини
Надзвичайні події

У центрі Хмельницького жебракували напівоголені діти

На вулицях обласного центру нерідко можна побачити людей, які жебракують. У людних місцях вони просять гроші у перехожих.

Нещодавно на одній з центральних вулиць Хмельницького – Проскурівській, містяни спостерігали, як два  напівоголені хлопчики семи-восьми років сиділи на тротуарі і просили у перехожих гроші. Поряд з дітьми дорослих не було. Це викликало обурення громадян, адже на вулиці  ще досить холодно, а діти були майже роздягнуті. Хмельничанка Вікторія зателефонувала до поліції та повідомила про те, що відбувається. Поліція на це зреагувала і згодом на місце приїхали патрульні. Але ще до приїзду правоохоронців до хлопців підійшли якісь дорослі люди і щось їм сказали. Після цього діти, залишивши на місці жебракування гроші, швидко втекли.

Заявницю Вікторію викликали до центрального відділку поліції для того, аби вона написала письмову заяву про те, що відбувалося. Там пообіцяли розглянути заяву і за два тижні надати відповідь. Наразі поліцією розглядається факт жебракування неповнолітніми.

Про результати поліцейського розслідування повідомимо додатково.

Нагадаємо, згідно з українським законодавством, використання  батьками  або  особами,  які  їх  замінюють,  малолітньої   дитини   для   заняття   жебрацтвом  (систематичного  випрошування  грошей,  речей,  інших  матеріальних   цінностей   у сторонніх осіб) з метою отримання прибутку –  карається обмеженням   волі  на  строк  до  трьох  років  або позбавленням волі на той самий строк.

Автор: Алла Самойленко