Новини
Події

Дев’ятирічний Ілля Кузь з Кам’янця-Подільського став призером олімпіади “Фінансовий геній”

Призером дитячої олімпіади з фінансової грамотності «Фінансовий геній», яка проводиться Приватбанком  вшосте у рамках національної освітньої програми для дітей ЮніорБанк, став юний кам’янчанин Ілля Кузь, учень Кам’янець-Подільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7. Він посів друге місце у наймолодшій категорії Kids та отримав приз 3000 гривень.

“Нам дуже радісно, що Хмельниччина має призера олімпіади “Фінансовий геній”, – зазначає Інна Морозова, керівник напрямку ЮніорБанк Південно-Західного РУ ПриватБанку. – Іллі всього 9 років, та завдяки перемозі в олімпіаді його ім’я стало відомим на всю Україну”.

Змагалися за звання фінансового генія діти з усіх куточків України. Цього року участь в олімпіаді взяла рекордна кількість дітей – понад 4400. Впродовж трьох тижнів вони здавали тести, проходили дистанційний курс. На фінал олімпіади, що відбувся 20 квітня у Києві, з’їхалися 60 найсильніших юних фінансистів трьох вікових категорій: від 14 до 17 років, від 11 до 13 років і від 6 до 10 років. З них і визначили 9 переможців.

Головний приз  50 тисяч гривень  отримав переможець в старшій категорії  шістнадцятирічний Володимир Корж з Шостки.

Загальний призовий фонд олімпіади склав понад 100 тисяч гривень.

Національна програму фінансової грамотності ЮніорБанк, яка існує вже більше дев’яти років, об’єднує понад 600 тисяч учасників.

Автор: Алла Самойленко