Новини
Події

Підприємства «Об’єднання «Прогрес» та «ДІТА» з Хмельниччини покарані за порушення

Хмельницьке обласне ТВ Антимонопольного комітету України оштрафувало ПрАТ «Об’єднання «Прогрес» (м. Славута) та ПФ «ДІТА» (м. Хмельницький) загалом на 136 тис. грн за антиконкурентні узгоджені дії шляхом спотворення результатів торгів.

Відділення встановило, що суб’єкти господарювання у вересні-жовтні 2016 року узгодили дії під час проведення Сатанівською селищною радою  процедури відкритих торгів із закупівлі робіт: «Будівництво спортивного комплексу на території школи по вул.Б. Хмельницького, 44 в смт. Сатанів Городоцького району Хмельницької області».

Переможцем торгів було визнано ПрАТ «Об’єднання «Прогрес», пропозиція конкурсних торгів якого була найбільш економічно вигідною, вартість предмету закупівлі – 10 295 349  гривень.

Для участі у процедурі конкурсних торгів учасники подали однаково оформлену документацію, хоча такі особливості оформлення не були передбачені Замовником та не встановлені державними чи іншими стандартами.

Зведений кошторисний розрахунок вартості об’єкта будівництва, Підсумкова відомість ресурсів у своїй тендерній пропозиції були виготовлені з використанням одного програмного комплексу. Підсумкові відомості ресурсів Учасників містили 637 однакових найменувань робіт та витрат на будівельні машини і механізми, матеріали, вироби і конструкції, хоча кількість працівників, стан та види автомобілів, кранів, механізмів, вплив зовнішніх факторів тощо у суб’єктів господарювання є різними.

Відповідно до чинного законодавства ПрАТ «Об’єднання «Прогрес» та ПФ «ДІТА»  заборонено брати участь у державних закупівлях протягом 3 років.

Автор: Алла Самойленко