Новини
Надзвичайні події

Продана честь: на Хмельниччині працівників поліції підозрюють у хабарництві

На Хмельниччині оголошено про підозру працівникам поліції, які за уникнення кримінальної відповідальності вимагали від місцевого мешканця 2 тис доларів США неправомірної вигоди.

Прокуратурою Хмельниччини спільно з іншими уповноваженими на боротьбу із корупцією органами продовжується цілеспрямована робота з виявлення корупційних правопорушень, у тому числі вчинених працівниками правоохоронних органів, та притягнення винних до відповідальності.
За процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури Хмельницької області, слідчим управління Головного управління Національної поліції в області спільно із співробітниками Хмельницького управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Управління Служби безпеки України в області, викрито двох оперуповноважених управління протидії наркозлочинності поліції Хмельниччини, які вимагали у місцевого мешканця неправомірну вигоду.
Встановлено, що з метою особистого збагачення, поліцейські висунули чоловіку вимогу про надання їм неправомірної вигоди в розмірі 2 тис. доларів США, за яку пообіцяли знищити докази його причетності до вчинення кримінального правопорушення, пов’язаного із збутом наркотичних речовин.
Половину з цієї суми правоохоронці вимагали надати наступного ж дня.
Незважаючи на вжиті методи конспірації та спробу втекти з місця події, після отримання частини неправомірної вигоди в розмірі 14 тис. грн. зловмисників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Неправомірно одержані кошти вилучено.
За вказаним фактом слідчими слідчого управління Головного управління Національної поліції в області здійснюється досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 Кримінального  кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за невчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, вчинене за попередньою змовою групою осіб).
 Викритим особам оголошено про підозру у вчиненні вказаного кримінального правопорушення.
 Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.
На даний час проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.
 Інформація прес-служби прокуратури Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко