Новини
Події

Хмельницька обласна служба зайнятості здійснила навчання 2 тис. безробітних

З метою сприяння працевлаштуванню безробітних протягом січня-березня 2018 року Хмельницькою обласною службою зайнятості здійснювалося навчання 1976 безробітних за 135 професіями та напрямами, з них підготовка і перепідготовка – за 20 робітничими професіями, підвищення кваліфікації за 127 професіями та напрямами. Підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації здійснювались на замовлення 541 підприємства.

Головною метою професійного кваліфікації, зорієнтованих на конкретні робочі місця. Наприклад, для ТОВ ”Український кристал” (м.Кам’янець-Подільський) організовано підготовку 14 кондитерів та 1 електрогазозварника, для ПП ”Францішек” (Хмельницький район)  – 3 оператів швацького устаткування, 1 швачки та 1 розкрійника.

Так, як Хмельниччина аграрний регіон, тому надзвичайно важливим напрямом роботи Хмельницької обласної служби зайнятості залишається організація професійного навчання для сільськогосподарських підприємств. Так, протягом січня-березня 2018 року відповідно до потреб села організовано навчання 1315 зареєстрованих безробітних за 67 професіями та напрямами.

На замовлення ТОВ ”Серединецьке”, до складу якого входять декілька підприємств Красилівського, Шепетівського та Старокостянтинівського районів, було організовано підвищення кваліфікації 67 осіб за напрямами: ”Сезонне технічне обслуговування тракторів та сільськогосподарських машин”, ”Експлуатація новітніх видів автотранспортних засобі та тракторів“. Для  ПП ”Аграрна компанія 2004” (Волочиський, Городоцький, Кам’янець-Подільський, Ярмолинецький, Чемеровецький райони) було організовано підвищення кваліфікації 85 осіб за напрямами: “Безпека праці під час виконання підсобних робіт на підприємствах сільськогосподарської галузі”, ”Сезонне технічне обслуговування тракторів та сільськогосподарських машин.

    При організації професійного навчання безробітних використовується база професійно-технічних навчальних закладів Хмельницької області, а також сучасна навчально-матеріальна база центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Автор: Катерина Прокопець