Новини
Надзвичайні події

На Хмельниччині виявили стихійне сміттєзвалище

Ще 40 років тому в Україні практично не було пластикової упаковки. Продукти харчування продавалися в паперовій обгортці, залізних бляшанках та скляних пляшках. Все це розкладалось у довкіллі або здавалось у пункти прийому вторинної сировини. В останні десятиліття ситуація радикально змінилась.

Майже всі продукти купуються і більшість із них мають кілька шарів пакування. Зміна умов споживання призвела до небаченого зростання кількості побутового сміття, а це, в свою чергу, призвело до появи несанкціонованих звалищ. Люди скидають відходи до посадок, ярів, балок. А де одна купа сміття, там, як відомо, – і багато.

На одному з таких звалищ, сьогодні, 24 квітня, побувала комісія з питань поводження з твердими побутовими та безхазяйними відходами на території Нетішинської міської ради під головуванням заступника міського голови Оксани Латишевої. Несанкціонований смітник був помічений в районі тепличного господарства неподалік садово-городнього товариства «Заозерне».

Територія була засмічена побутовими та харчовими відходами, численними пластиковими і скляними пляшками, залишками будівельних матеріалів, а це близько 16-20 кубічних метрів відходів. На місце виявлення звалища було викликано працівників Нетішинського відділення поліції, які встановили факт порушення вимог щодо поводження з відходами та поспілкувались з представником кооперативу «Заозерне» про необхідність вирішення питання засміченості території.

Під час виїзного засідання членами комісії було вирішено звернутись до Нетішинського відділення поліції з проханням встановлення власників відходів, а також надіслати листа до голови садово-городнього товариства «Заозерне» з рекомендацією укласти договір на вивіз сміття та встановлення сміттєвих баків на своїй території. 

Коли навколо тебе сміття, то що ж буде в душі? Культурній людині просто не спаде на думку кинути на землю пляшку, пакет чи інші відходи. Виховані люди знають: чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять. Не менш важливо й те, що цю проблему можна легко подолати, зробивши невелике зусилля над собою – не смітити.

На замітку!
Якщо ви виявили несанкціоноване сміттєзвалище на території нашого міста, ви можете написати звернення до виконавчого комітету Нетішинської міської ради або написати скаргу до територіального управління Державної екологічної інспекції України.

Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради

Автор: Катерина Прокопець