Новини
Спорт

Матеріально-технічну базу баскетболу Хмельниччини оновлено

Все більшої популярності набирає баскетбол на Хмельниччині. Змагання з цього виду спорту  проходять не лише на рівні області, команди мають змогу спробувати свої сили і на всеукраїнському рівні. До прикладу, спортсмени БК Didibao з Кам’янця-Подільського цього сезону демонструють досить високий рівень гри, тож не лише вперше беруть участі у Чемпіонаті України, а й вийшли у півфінал Першої Ліги і вже зовсім скоро змагатимуться за третє місце.  А от баскетболісти збірної Хмельницької області, куди увійшли юнаки 2003-2004 років народження з Полонного та Хмельницького, вже другий рік поспіль беруть участь у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі.

Всебічно намагається підтримати спортсменів Федерація  баскетболу Хмельницької області. Завдяки співпраці з місцевими органами самоврядування, а також Федерацією баскетболу України вдалось залучити до розвитку цього виду спорту спонсорів, за чий кошт  зуміли оновити матеріально-технічну базу команд. Розпочали з найменшого, та все ж важливого – придбали м’ячі.

«Насправді є чимало людей на Хмельниччині, які підтримують цей вид спорту. Важливу роль у цьому відіграє і президент ФБУ Михайло Юрійович Броцький, який співпрацює з представниками усіх областей, тож завдяки зусиллям  ФБУ, і місцевим меценатам нам вдається популяризувати саме цей вид спорту та всебічно розвивати його», – говорить голова Федерації баскетболу Хмельницької області Денис Поворознюк.

Нещодавно для команд Хмельниччини придбано 80 баскетбольних м’ячів. 13 з них отримали спортсмени Кам’янця-Подільського, ще 30 передали у користування баскетболістам Хмельницького, на черзі – Старокостянтинів, Полонне та Шепетівка.

«Ні для кого не секрет, що спорт не лише в області, а й в Україні, потребує чималого фінансування, не лише у плані покращення матеріально-технічної бази, а й у створенні відповідних умов для тренувань та проведення змагань. Однак певні кроки вже робляться і я переконаний, що співпраця з органами місцевого самоврядування, спонсорами, ФБУ безпосередньо, та з самими спортсменами  неодмінно дасть свої результати. Якісні м’ячі  у достатній кількості – це досить важливий аспект у баскетболі, адже попри те, що це командний вид спорту, під час тренувань кожен баскетболіст повинен мати змогу відпрацьовувати навички володіння м‘ячем. Отож досить приємно потішити команди таким подарунком», – наголосив Денис Поворознюк.

Самі ж спорстмени, як і тренери, не приховували задоволення від отриманого інвентаря, адже кожен з них бажає досягнути кращих результатів.

 

 

 

Автор: Алла Самойленко