Новини
Суспільство

Молоді працівники ХАЕС представили свої наукові дослідження

Десять робіт, вісім з яких – виробничого спрямування, було представлено до уваги журі конкурсу наукових доповідей на Хмельницькій АЕС.

26 квітня молоді спеціалісти реакторного, турбінного та транспортного цехів, навчально-тренувального центру, відділу контролю металів, енергоремонтного підрозділу, а також цеху налагодження та випробовування устаткування захищали свої роботи перед провідними фахівцями – членами журі конкурсу. Сфера наукових інтересів учасників вирізняється різноманіттям та прагненням удосконалювати виробничі процеси в атомній галузі.

Роботи оцінювалися за глибиною дослідження теми, достовірністю отриманих результатів дослідження. Бралося до уваги і вміння презентувати обрану тему. Перемога у виробничому напрямку дісталася представнику реакторного цеху Тимофію П’янкову, який запропонував шляхи оптимізації одного з етапів планово-попереджувального ремонту.

Впровадження сучасних інформаційних технологій у галузі атомної енергетики вже не вперше привертає увагу молодих спеціалістів навчально-тренувального центру ХАЕС. Цього разу доповідь інженера Олександра Бянова «Використання доповненої реальності у навчанні» відзначена дипломом другого ступеня. Третю сходинку посіла Оксана Кордиш, яка досліджувала аспекти підготовки оперативного персоналу із використанням моделі повномасштабного тренажера БЩУ на віртуальній машині.

Щороку конкурс збирає найбільш амбітних молодих працівників підприємства, що презентують власне бачення виробничого процесу. Характерною особливістю робіт учасників є сучасний підхід до вирішення проблем та аналіз застосування сучасних технологій на виробництві. Бажаємо переможцям успіхів у їх подальших наукових розвідках та перемог у наступному етапі конкурсу, що відбудеться у Києві.

Інформаційний центр ВП «Хмельницька АЕС»

Автор: Тетяна Новак