Новини
Кримінал

Зайшли в гості і… побили до напівсмерті

Подія сталася увечері 24 квітня в селищі Гриців Шепетівського району. Потерпілий перебуває в реанімації без свідомості, а його кривдників поліцейські затримали ще тієї ночі. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Затримані того вечора розпивали спиртне, але, очевидно, спожитого їм виявилось замало, і зловмисники пішли в гості до 51-річного потерпілого та його співмешканки. Проте господарі були не раді несподіваним візитерам, тому чоловік почав їх виганяти. У відповідь зловмисники кілька разів його вдарили. Той почав відмахуватися від нападників сокирою. Це обурило їх ще більше. Чоловіки вихопили в потерпілого сокиру, кинули на долівку і почали з усієї сили бити руками та ногами, а коли той втратив свідомість — втекли геть, повідомляє сайт Шепетівки.

Співмешканка потерпілого викликала «швидку». Чоловіка терміново прооперували. У нього закрита черепно-мозкова травма, мозкова кома, численні гематоми та переломи. Лікарі оцінюють його стан як вкрай важкий.

Уже з лікарні про пацієнта з «кримінальними» тілесними ушкодженнями повідомили до Шепетівського відділу поліції. У Гриців негайно виїхала слідчо-оперативна група. Співмешканка потерпілого вказала на чоловіків, які його побили. Невдовзі зловмисників розшукали і затримали. Ними виявилися двоє місцевих жителів, 1970 та 1976 років народження.

За фактом події відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Наразі слідчі дії тривають.

Автор: Тетяна Новак