Новини
Суспільство

«Народний фронт» розпочав втілення екологічно-освітнього проекту

За ініціативи представників партії «Народний фронт»: Міністра екології та природних ресурсів Остапа Семерака та Міністра освіти і науки Лілії Гриневич – впроваджується Всеукраїнський екологічно-освітній проект «Компола».

Захід спрямований на підвищення рівня екологічної освіти та залучення молоді до практичних навичок сталого розвитку і споживання. У 200 закладах, які відповідатимуть умовам конкурсу, встановлять компостер для переробки харчових відходів. Ключовим критерієм при відборі шкіл-учасниць буде мотивація, яку вони зможуть продемонструвати в креативному завданні, та відповідність технічним вимогам.

Основна мета проекту – дати додатковий поштовх та ресурс українським школам для розвитку екологічної грамотності учнів, допомогти школярам отримати практичні навички, а не суто теоретичну інформацію, щодо відповідального споживання.

Сам проект «Компола» був започаткований київськими школярами Нікітою Шульгою та Софією-Христиною Борисюк. Ідею підтримали очільники профільних міністерств – Остап Семерак та Лілія Гриневич. Зараз проект вже успішно реалізований у 32 навчальних закладах у різних куточках України.

Автор: Тетяна Новак