Новини
Кримінал

Хмельничани збагатили шахраїв на понад 40 тисяч гривень

Вчора, 1 травня, до поліцейських Хмельницького надійшло 4 заяви від мешканців обласного центру, які стали жертвами шахраїв. Двоє із них втратили кошти під час купівлі-продажу товарів через мережу інтернет.

Так, до Хмельницького відділу поліції звернулася 83-річна жителька обласного центру, яка повідомила, що 28 квітня близько 13.00 години до неї у квартиру зайшли невідомі особи і під приводом продажу жіночого одягу заволоділи коштами в розмірі 9 тисяч гривень.

3 тисячі гривень перерахувала шахраю 42-річна хмельничанка в якості винагороди за знайдений «Айфон 7+». Оголошення про втрату гаджету та винагороду жінка розмістила в одній із соціальних мереж. На жаль, телефон їй так ніхто і не повернув.

Крім того, двоє жителів обласного центру втратили кошти під час купівлі-продажу товарів через мережу інтернет.

амагаючись придбати дитячу коляску, 43-річна жінка перерахувала шахраям 2025 гривень. А у 47-річного чоловіка зловмисники під приводом купівлі картини, оголошення про продаж якої було розміщено на одному із інтернет-сайтів, зняли з картки заявника 30 тисяч гривень.

За всіма фактами шахрайства правоохоронці відкрили кримінальні провадження і вкотре застерігають мешканців області бути уважними і не довіряти незнайомцям.

Автор: Катерина Прокопець