Новини
Події

Хмельницькі газівники захищатимуть честь області

27 квітня на базі Кам’янець-Подільського управління ПАТ «Хмельницькгаз» пройшов перший етап огляду-конкурсу професійної майстерності груп контрольно-приладного обстеження.

А у газівників з початком весни – знову гаряча пора. Успішно провели опалювальний період, нині – вдосконалюють професійну майстерність, діляться досвідом, адже період міжсезоння, – саме той час, коли потрібно ремонтувати та модернізувати, обстежити кожен кілометр газопроводу та тисячі газорозподільних і шкафних пунктів. Адже безпека – понад усе.

Тут, у “місті на камені”,  зібралися  7 найкращих підрозділів газорозподільної компанії: з Волочиська, Кам’янця-Подільського, Дунаєвець, Старокостянтинова, Хмельницького, Чемеровець та Ярмолинець. Інші 11 представників-колег з районів приїхали на змагання, щоб  навчатися та переймати досвід у кращих, а потім – застосовувати  знання на практиці. Крім того,  переможець представлятиме газорозподільну компанію на міжрегіональному конкурс професійної майстерності між газовими господарствами України, що пройде в Житомирі  15-16 травня.

Перший конкурс – перевірка теоретичних знань кожного працівника. Але для газівників то не новина – систематична перевірка знань та екзамени на підвищення кваліфікації. Далі – складніші завдання : виконання бригадами  робіт з комплексного приладового обстеження підземного газопроводу

Тут потрібно проявити максимально свої знання та визначити місцезнаходження підземного газопроводу, нанести на схему місце його прокладення. Крім того, визначити глибину закладання газопроводу, перевірити суцільність ізоляційного покриття газогону, а в разі виявлення пошкоджень – нанести на схему місця пошкоджень. Також перевірити газопровід на герметичність. У разі підозри на витік газу, загазованості – діяти згідно інструкції. В ході змагань газівники провели також технічне обслуговування газопроводу в шурфі на загазованість, визначили стан ізоляційного покриття, стан металу труби, корозійний стан газопроводу та ін.

Як зазначив головний інженер компанії, голова конкурсної комісії, Сергій Смолінський: «Дані служби створені у кожному районному підрозділі, їхнє основне  завдання – цілодобовий контроль за станом газової системи Хмельниччини. Тому  свої знання колеги удосконалюють постійно, а подібні конкурси є екзаменом на перевірку знань, готовність моментально реагувати та  не допускати або  ліквідовувати аварійні  ситуації. Тому ми працюємо на випередження, адже легше запобігти, аніж ліквідувати».

Переможцями змагань визначені газівники Хмельницького відділення, які впевнено здобули 1 місце, на другій сходинці – представники Старокостянтинова, третіми стали колеги з Ярмолинецької дільниці ПАТ «Хмельницькгаз». Тож честь області у м. Житомирі 15-16 травня захищатимуть хмельницькі газівники.

Джерело

Автор: Катерина Прокопець