Новини
Події

Підприємці Хмельниччини можуть перевірити, хто насправді до них приходить з перевірками

Як повідомляє управління Держпраці у Хмельницькій області, на сьогодні 31 посадова особа органів місцевого самоврядування отримала посвідчення інспектора праці.

Рік тому набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2017 року № 295 „Деякі питання реалізації статті 259 Кодексу законів про працю України та статті 34 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, яка спрямована на запровадження механізмів легалізації зайнятості та заробітної плати, пов’язаних із делегуванням органам місцевого самоврядування повноважень із здійснення контролю у сфері зайнятості та оплати праці.

Пунктом третім Порядку визначено, що контрольні повноваження інспектора праці підтверджуються службовим посвідченням, затвердженим наказом Міністерства соціальної політики України від 24.05.2017 № 866 «Про затвердження форми та опису службового посвідчення інспектора праці», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31 травня 2017 року за № 681/30549.

До речі, Держпраці вкотре попереджає підприємців, що в регіонах можуть виникнути випадки відвідування приватних підприємців шахраями під виглядом інспекторів праці, які нібито мають повноваження на інспекційне відвідування. Погрожуючи великими штрафами, псевдоінспектори вимагають у підприємців гроші.

Інформацію щодо виданих посвідчень інспекторам праці органів місцевого самоврядування можна перевірити на сайті Держпраці у розділі “Здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю” підрозділі – Інформація про службові посвідчення інспекторів праці органів місцевого самоврядування або за телефоном (044) 288-10-00.

Читайте нас у Телеграм: https://t.me/podillyanews

Автор: Алла Самойленко