Новини
Кримінал

І знову розкрадання бюджетних коштів: на Хмельницькій залізниці крадуть паливо

Правоохоронні органи Хмельниччини продовжують виявляти кримінальні правопорушення у сфері розкрадання державного майна.
У Хмельницькій області посадові особи регіональної філії «Укрзалізниці» спільно з колишніми правоохоронцями займалися привласненням державного майна з метою наживи. Під час обшуків, проведених в учасників злочинної групи, працівники внутрішньої безпеки НПУ, обласного ГУНП, СБУ та прокуратури виявили чималу кількість готівки та майже півтори тонни дизпалива, а в банківській скриньці одного з фігурантів – запаси іноземної валюти.
Встановлено, що працівники підприємства, користуючись доступом до матеріальних цінностей, систематично розкрадали дизельне пальне, яке вивозили у гаражне приміщення та в подальшому через налагоджену мережу збували стороннім особам.
В ході проведення 18 санкціонованих судом обшуків у «ділків» виявлено та вилучено понад одну тонну пального, понад 56 ємностей для його зберігання, первинні бухгалтерські документи та документацію, яка стосувалась  придбання та обліку пального.
За клопотанням слідчих прокуратури судом накладено арешт на вилучене пальне, ємності для його зберігання та грошові кошти в сумі понад 65 тис. дол. США, 23 тис. євро, 25 тис. грн.

На теперішній час триває низка експертиз та підрахунок завданих збитків. За їхніми результатами слідчим відділом прокуратури Хмельниччини будуть оголошені підозри членам злочинної змови за ч. 3 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України, а судом – обрана міра покарання.

Також, встановлюється причетність до вказаної схеми працівників поліції.
 

Автор: Катерина Прокопець