Новини
Події

У Хмельницькому проходить Форум сім’ї

Сьогодні у Хмельницькому проходить обласний Форум сім’ї, в якому беруть участь делегати-представники різних організацій. У нашому місті захід організував комітет обласного сімейного форуму, до  складу якого входять представники духовенства, влади та освіти міста.  Мета форуму – привернення уваги до проблем сім’ї та дітей в Україні, консолідація зусиль представників органів влади і громадськості для захисту цінностей української сім’ї та формування державної сімейної політики, заснованої на українських традиційних цінностях.
Панельна дискусія форуму – «Українська сім’я – сучасні виклики та загрози». До дискусії долучилися представники влади, релігійної спільноти, освіти і науки, громадські активісти. На форум був запрошений і міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

До заходу приєднались голова Духовної Ради Хмельницького митрополит Антоній (Махота), заступник директора Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Тетяна Дупляк, начальник управління соціального захисту Хмельницької міської ради Словян Воронецький, голова Спілки учасників АТО Хмельниччини Володимир Шрубковський та інші.

«Сьогодні ми повинні самі собі нагадати, що найдорожче для нас – це мама, тато, донька та син», – підкреслив важливість питання Олександр Симчишин під час виступу на відкритті сімейного форуму.

У фокусі обговорення – стаття 51 Конституції України, де говориться, що шлюб ґрунтується на вільній згоді чоловіка та жінки. У змінах до Основного закону вже запропоновано вилучити слова «чоловік» та «жінка». Замість них пропонують послуговуватися узагальненими визначеннями: «Кожен має право на шлюб». Учасники форуму вбачають у цьому проблему.

Глибоку занепокоєність викликає той факт, що донині влада так і не визначилась з державною стратегією розвитку та підтримки сім’ї. Така стратегія повинна базуватись на традиційних для України духовно-моральних християнських цінностях і традиційному для нашого народу розумінні сім’ї як законного союзу чоловіка та жінки, які народжують і виховують дітей. «Нічого не об’єднує українців так, як спільний виклик, спільна проблема», – зазначив ведучий форуму Олександр Савчук.

У рамках форуму пройдуть майстер-класи на тему: «Особливості статевого виховання дітей та підлітків в сім’ї. Як захистити дітей від сексуалізації», «Чого найбільше потребує ваша дитина?», «Освітні програми як інструмент формування здорових уявлень про сім’ю».

Учасники форуму також працюватимуть в районних робочих групах.

 

Вікторія Пєвнєва

Автор: Алла Самойленко