Новини
Кримінал

У Віньківцях зловмисник викрав у 19-річної дівчини рюкзак з декількома тисячами гривень

Подія сталася 28 квітня близько 15.00 години на автовокзалі в селищі Віньківці. Зловмисник непомітно викрав рюкзак потерпілої, в якому було більше 3 тисяч гривень. Свідків події не було, проте завдяки пильності дільничного Андрія Блащука, злочин вдалося розкрити впродовж години.

19-річна дівчина чекала на автобус до Хмельницького і задрімала. Скориставшись цим, зловмисник непомітно викрав її рюкзак, в якому було більше 3 тисяч гривень, косметика, Power Bank та інші особисті речі. Виявивши крадіжку, потерпіла одразу звернулась до поліції.

Отримавши повідомлення про злочин на території автовокзалу, дільничний Андрій Блащук згадав, що у час скоєння злочину бачив у тому районі місцевого безробітного, який постійно потрапляє в поле зору правоохоронців. Чоловік чекав на автобус і в руках тримав різноманітні покупки, неспіввідносні з його матеріальними статками.

Лейтенант поліції з’ясував, що чоловік вирушив у напрямку міста Бар Вінницької області, де мешкає його сестра. Наздогнав правоохоронець 24-річного зловмисника за 9 кілометрів від райцентру в селі Дашківці. Під час поверхневого огляду Андрій виявив у чоловіка практично всю викрадену суму грошей.

Коли повернулись у Віньківці, крадій показав, куди викинув сумку. Всі речі були на місці.

Тепер молодику доведеться відповідати за ч. 1 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Подібні дії караються штрафом, виправними роботами чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець