Новини
Кримінал

Чоловіка, який в Хмельницькому насмерть збив двох молодиків, відправили під варту

Хмельницький міськрайонний суд обрав запобіжний захід підозрюваному за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох людей. До 29 червня 2018 року його триматимуть під вартою без можливості внесення застави.

Про обрання найсуворішого запобіжного заходу суд просили слідчий і прокурор, мотивувавши, що підозрюваний може перешкоджати слідству, зокрема, впливати на свідків або ж утікти. Сторона ж захисту таких ризиків не побачила і своєю чергою просила про домашній арешт. Утім, вердикт суду не потішив останніх – тримання під вартою.

За повідомленням обласного управління національної поліції, автокатастрофа сталася ввечері 29 квітня біля Хмельницької міської лікарні: автівка на пішохідному переході збила двох молодих чоловіків. Від отриманих травм один помер у кареті «швидкої», інший – в лікарні. Із місця події водій автомобіля зник.

Автомобіль з характерними для ДТП пошкодженнями незабаром знайшли на сусідній вулиці, а от підозрюваного довелося шукати кілька днів. Його затримали лише 2 травня у дачному масиві одного із сіл Кам’янець-Подільського району.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець