Новини
Події

На вулиці Тернопільській у Хмельницькому відбулося травневе свято

Травень зазвичай  асоціюється з святами, приуроченими завершенню Другої Світової війни, з спогадами наших ветеранів про ті страшні часи, з радістю зі сльозами на очах.  Аби потішити мешканців вулиць свого виборчого округу депутат Хмельницької міської ради від політичної партії «За конкретні справи» Іван Петрович Франко 6 травня на майданчику в дворі влаштував справжнє свято.

«Ми насправді звикли у травневі дні вшановувати великий подвиг ветеранів, пригадувати їхнє воєнне минуле та слухати історії про те, якою ціною далась їм перемога у тій страшній війні з фашистськими загарбниками. 6 травня святкується велике церковне свято – День Юрія Переможця. Тож я вирішив подарувати трохи гарного настрою для людей,котрі довірили мені представляти їх інтереси в міській раді. Насправді, дуже важливо не просто проводити депутатські прийоми, а й спілкуватись з людьми в ось такій приємні атмосфері. Звісно, сьогодні кожному болить тема війни на сході, кожен чекає повернення наших земляків додому живими та здоровими. Але сьогодні усмішки ц дітей, ветеранів, мешканців міста  справді надихають на роботу, на зміни, яких так потребує не лише наше місто, а й вся Україна», – зазначив Іван Петрович під час заходу.

Виступи творчих дитячих колективів, вірші, присвячені Україні, та духовий оркестр  не залишили байдужими тутешніх мешканців. Декілька десятків хмельничан зібрались навколо імпровізованої сцени аби відпочити душею, насолодитись теплом та просто поспілкуватись.

«Для нас це щось нове.  Я не можу передати своїх емоцій, коли я почула звуки духового оркестру. В цій музиці – вся моя молодість, все моє життя. Я безкінечно вдячна за те, що для нас організували такий захід. Навіть з інших районів до нас приїхали люди, коли дізнались, що влаштовують такий концерт», – ділиться емоціями місцева мешканка Олена Іванівна Малова.

Загалом мешканці цього району переконують: Іван Петрович – це не просто депутат, а людина з великої літери.

«Завжди ми його бачимо на наших вулицях, він і поспілкується, і проблеми вирішить. Звісно, хочеться, щоб усе і зразу, але ми його розуміємо, намагаємось звертатися в першу чергу з тими питаннями які дуже гостро стоять. У нас і під’їзди ремонтуються, і лавочки стоять. Регулярно і прийом громадян він проводить – загалом переймається життям нашого району. Тож ми дуже задоволені»,  – переконує Ніна Леонідівна Заграй.

Гарний настрій та живе спілкування – головна мета заходу. Літні люди з захватом спостерігали за програмою, насолоджувались улюбленою музикою. Кажуть, це вперше, коли таке дійство відбувається ось так просто неба у їхньому мікрорайоні. Місцеві  запевняють: такі заходи важливі та просто необхідні в час, коли невтішні новини переважають щось добре. Звісно, про війну на сході пам’ятає кожен, однак час від часу потрібно налаштовуватись на щось приємне.

 

Юлія Кучер

Автор: Алла Самойленко