Новини
Події

Послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 20,1 тис. безробітних громадян

З початку року про потребу у кваліфікованих працівниках в області службу зайнятості  поінформували 3195 роботодавців.

У січні-квітні 2018 року в базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 13,2 тис. вакансій. Середній розмір оплати праці становив  4518,8 грн.

Майже 79% вакансій припадає на робітничі професії. Стійким попитом продовжують користуватися професії металообробки, будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, сфери торгівлі та послуг. Затребувані менеджери (управителі) в усіх сферах економічної діяльності, бухгалтери, економісти та інженери з досвідом роботи, лікарі, вчителі. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники та інші.

Завдяки співпраці з роботодавцями та сприяння служби зайнятості 57,2% вакансій було укомплектовано.

Кількість осіб, працевлаштованих за сприянням обласної служби зайнятості становила 8,1 тис. осіб, в тому числі 4,8 тис. зареєстрованих безробітних. Крім того, 2,3 тис. осіб були залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру.

З метою забезпечення професійно-кваліфікаційного рівня шукачів роботи вимогам роботодавців, за направленням центрів зайнятості професійне навчання проходили 2,6 тис.осіб.

До відома: Станом на 1 травня 2018 року актуальними були 3,1 тис. вакансій, на одну вакансію претендувало 4 безробітних. Серед безробітних 51,5% складали жінки, 31,0% – молодь віком до 35 років, майже кожен четвертий належав до осіб, які мають додаткові гарантії щодо сприяння у працевлаштуванні, 51,2% зареєстрованих безробітних були сільськими мешканцями. Отримували допомогу по безробіттю 10,1 тис.осіб.

 

Інформацію підготував відділ статистики та прогнозування ОЦЗ

Довідки за тел.: 65-74-18, 65-74-15(відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ)

Автор: Катерина Прокопець