Новини
Кримінал

В області судили «довічника»

Ізяславський районний суд визнав винним довічно ув’язненого, який відбуває покарання у ДУ «Замкова виправна колонія (№58)» в незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні наркотичних засобів без мети збуту ( ч. 1 ст. 309 КК України).

Як встановив суд, торік засуджений майже 4 місяці провів у Хмельницькому СІЗО. Після повернення в колонію, куди його етапували для подальшого відбування покарання, під час особистого обшуку в нього знайшли пакет з канабісом та ще один – з телефоном. Те, що мобільний і справді його, засуджений не заперечував, а от від наркотиків відкараскувався, мовляв, могли й підкинути.

Проте покази свідків засвідчили протилежне: обидва пакети під час рентгеноскопії виявили саме в організмі обвинуваченого. Його вину підтвердили й інші докази у справі. Тож суд визнав чоловіка винним у інкримінованому злочині, призначивши покарання у виді 2 років позбавлення волі. Та, враховуючи, що він вчинив його, будучи засудженим до довічного ув’язнення, призначив йому остаточне покарання – довічне позбавлення волі. 

«При цьому суд керується п. 25 Постанови Пленуму Верховного суду України від 24 жовтня 2003 року із змінами та доповненнями «Про практику призначення судами кримінального покарання», згідно з яким, якщо складаються покарання у виді довічного позбавлення волі і будь-яке інше, то остаточне покарання визначається шляхом поглинення менш суворого покарання довічним позбавленням волі», – ідеться у вироку суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець