Новини
Кримінал

Житель Полонного оскаржував дії та рішення державного виконавця

До Полонського районного суду звернувся позивач, який не погоджувався з тим, що його майно, на яке накладено арешт, оцінював приватний підприємець-оцінювач, а не судовий експерт.

Результати позивача також не задовольнили, мовляв, вартість об’єктів нерухомості значно занижена. Тому просив визнати незаконними постанову державного виконавця про залучення приватного підприємця-оцінювача та його висновок, зобов’язати виконавчу службу призначити для оцінки судового експерта, а тим часом зупинити передачу майна і землі на реалізацію.

Як встановив суд, ще на початку 2015 року державний виконавець відкрив виконавче провадження щодо примусового стягнення з позивача на користь комерційного банку більше 20 тис. доларів США. У 2017 році ДВС описала та арештувала майно боржника і призначила оцінювача, котрий визначив його вартість.

Згідно з матеріалами справи, приватний підприємець має кваліфікаційне свідоцтво оцінювача та сертифікат суб’єкта оціночної діяльності, його повноваження відповідають вимогам Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», тож державний виконавець правомірно залучив його для оцінки майна – вважає суд.

«Також суд не знаходить підстав визнати неправомірним висновок зазначеного оцінювача про оцінку приміщень і земельної ділянки, оскільки скаржником не надано будь-яких належних та допустимих  доказів про те, що він неправильно визначив вартість арештованого майна», – ідеться в ухвалі суду.

Ухвала не набрала законної сили і може бути оскаржена до апеляційної інстанції.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець