Новини
Кримінал

Чоловіка, який вбив та розчленував коханця дружини, суд позбавив волі на два роки

Під час тривалого судового розгляду Колегія суддів перекваліфікувала дії обвинуваченого з ч. 1 статті 115 Кримінального кодексу України — “умисне вбивство” на статтю 118 КК України — “умисне вбивство, вчинене при перевищенні меж необхідної оборони” і призначила покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки.

Фатальна бійка між чоловіком та коханцем жінки, в результаті якої останній загинув, сталася у жовтні 2014 року у складському приміщенні поблизу одного з ринків Хмельницького.

Тоді обвинувачений, аби приховати сліди, розчленував тіло потерпілого, а останки вивіз та закопав у лісосмугах на території двох областей — Хмельницької та Вінницької.

На час перебування обвинуваченого у слідчому ізоляторі діяв так званий «Закон Савченко», у зв‘язку з чим суд зарахував йому строк його попереднього ув’язнення з січня 2015 року по квітень 2018 року, прирівнявши один день попереднього ув’язнення до двох днів позбавлення волі.

Як наслідок, суд визнав чоловіка таким, що повністю відбув призначене покарання та звільнив з-під варти прямо у залі суду. На користь потерпілої сторони з нього стягнули понад 150 000 гривень матеріальної та моральної шкоди.

Джерело

Автор: Тетяна Новак