Новини
Дозвілля

Хмельницькі школярі поїдуть до столиці на екскурсію Верховною Радою

У дитячій школі мистецтв відбулася фінальна гра брейн-рингу «Моя позиція» між командами учнів п’ятих класів, переможцями двох півфінальних ігор – «Веселка» загальноосвітньої санаторної школи-інтернату №2 та «Козачата» ЗОШ №12. За підсумком інтелектуального двобою, до столиці на екскурсію Верховною Радою України поїдуть п’ятикласник ЗОШ №12. Це право учні школи виборюють уже другий рік поспіль. У заході взяла участь делегація з Черкаської міської ради, яка завітала до Хмельницького переймати досвід роботи міської ради у різних сферах.

Фінальна гра традиційно складалась із шести конкурсів: «Бліц-запитання», «Старі вулиці Хмельницького», «Знання – це сила», «Чорна скриня», «Мікрорайони міста» та «Відомі хмельничани». Усі конкурси, як і у попередніх іграх, були об’єднані темою про рідне місто, історію та сучасність місцевого самоврядування.

Відповідаючи на запитання ведучої, учні обох команд виявили кмітливість, ерудицію та винахідливість. Однак, найсильнішою сьогодні команда «Козачата» ЗОШ №12.

«Всі маленькі мрії юних українців здійснюються тоді, коли вони вірять у себе і працюють над собою. Ця інтелектуальна гра – хороший старт у ваше майбутнє. Ви – майбутня українська влада, ті, хто керуватиме містами України, хто змінюватиме свою країну і рідне місто на краще, з великою любов’ю у серці і з великими знаннями, які отримуєте сьогодні і в майбутньому. Ви усі молодці!», – наголосила, вітаючи учасників змагань та усіх присутніх, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Юлія Сабій. – Хмельницький міський голова залишає за собою право обрати команду, яка не перемогла у фінальних змаганнях, але може цього року разом з командою-переможцем відвідати Верховну Раду України».

На завершення свята Юлія Сергіївна вручила обом командам почесні грамоти, а переможцям ще й головний приз від міського голови Олександра Симчишина – сертифікат на поїздку до міста Києва на екскурсію Верховною Радою України, яка запланована на 4 червня 2018 року.

Автор: Тетяна Новак