Новини
Події

Тиждень сім’ї у Хмельницькому: куди піти, що побачити, в чому взяти участь

В травні 2018 року міською владою, Духовною Радою міста спільно з громадськими та соціальними організаціями заплановано проведення низки заходів для захисту та поширення сімейних цінностей. Ці заходи присвячені Всесвітньому дню сім’ї і проводяться впродовж «Тижня сім’ї» в м. Хмельницькому.

ОСНОВНІ ПОДІЇ «ТИЖНЯ СІМ’Ї»:

  • Творча програма для збору коштів для допомоги потребуючій дитині – 4-й корпус ХУУП (бувший Будинок Офіцерів): 13.05, о 13:00 та 15:00.
  • «Сімейне містечко» – розміщення 11 наметів різних просімейних організацій, які здійснюють свою сервісну функцію для молоді, подружніх пар, дітей. Місце: проїжджа частина напроти к-тру ім. Шевченка. Дати та час: 18 травня з 16:00 до 19:00, 19 травня – з 10:00 до 19:00, 20 травня – з 10:00 до 17:00. Містяни матимуть можливість отримати консультації лікаря-педіатра, психолога, священика, юриста, військового капелана, поради щодо кризової вагітності (ГО «Збережи життя»), допомоги біологічним та соціальним сиротам (ГО «Хмельниччина без сиріт»), допомоги нарко- та алко- залежним, людям з вадами слуху (нечуючим). Буде організовано благодійний ярмарок дитячих поробок для допомоги малозабезпеченим сім’ям.
  • У програмі “Тижня Сім’ї” 19 травня з 10:00 до 19:00 відбуватимуться цікаві конкурси для сімей, молоді та дітей, конкурс малюнків «Моя щаслива родина», дитячий концерт (з 14:00 до 15:00) та шоу Мильних бульбашок. Для дітей безкоштовно працюватиме дитячий батут, а подружжя матимуть можливість залишити собі фото-згадку біля фотозони «Арка Подружжя» (20 травня).
  • 19 травня відбудуться Спортивні змагання «Тато, мама, я – дружня сім’я!», «Супер-тато», «Супер-мама» на майданчиках міста. З 10 до 17:00 на площі перед кінотеатром ім. Шевченка пройде турнір по флорболу; в парку ім. Івана Франка пройде дитячий турнір по міні-футболу (з 10:00 до 16:00), та сімейний кросфіт (з 16:00 до 19:00).
  • 19 травня з 11:00 до 16:00 буде можливість для знайомства із екіпажами патрульної поліції та рятувальної служби ДНС (біля к-тру ім.Шевченка).
  • 20 травня о 15:00 відбудеться громадська акція “Хода за сімейні цінності». Ця хода вже традиційно проводиться з метою привернення уваги громадськості та влади до сім’ї як найважливішої інституції суспільства та Церкви, для підтримки та затвердження традиційних християнських сімейних цінностей. Розпочнеться хода, в якій за попередньою оцінкою візьмуть участь більше п’яти тисяч хмельничан, від Римо-католицького храму (Проспект Миру 55) і пройде до ТРЦ «Либідь Плаза» та кінотеатру ім. Шевченка. Загальна колона громадян вирушить  під гаслами: «Здорова родина – щаслива країна!», «Всі разом – за сім’ю!», «Міцна сім’я – міцна держава», «Тато, мама, я — щаслива сім’я», Традиційна родина – єдина країна!» та ін.
  • На площі біля кінотеатру ім. Шевченка 20 травня о 17:00 відбудеться святковий просімейний мітинг та концерт за участю представників церков, місцевої влади та громадськості.

Автор: Тетяна Новак