Новини
Події

На Хмельниччині суд обрав запобіжний захід підозрюваному, який зухвало пограбував жінку

Славутський міськрайонний суд Хмельницької області  обрав запобіжний захід – утримання під вартою 60 діб – підозрюваному у вчиненні нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров`я особи, яка зазнала нападу (ч.1 ст. 187 КК України). Як альтернативу, визначив йому і розмір застави – 140960 грн. Внести її можна протягом усього терміну дії ухвали.

За версією досудового слідства, раніше судимий чоловік з дозволу господині зайшов у одну з квартир в Славуті. Там, погрожуючи розправою, забрав у неї два дороговартісні мобільні телефони та електронну книгу. Через три дні правоохоронці його затримали, оголосили про підозру у вчиненні розбою та звернулися до суду з клопотанням про обрання йому найсуворішого запобіжного заходу.

«Підозрюваний вчинив умисне тяжке кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 187 КК України, за яке законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років, не має зареєстрованого місця проживання та міцних соціальних зв’язків, вживав заходів для уникнення від кримінальної відповідальності за скоєне та від переслідування з використанням зброї – ножів та обрізу, має не зняті і не погашені судимості, в тому числі за умисне вбивство, на шлях виправлення не став, вчинив  кримінальне правопорушення з погрозою застосування насилля до потерпілої, може впливати на потерпілу і свідків з метою змусити їх давати показання на його користь, не працює та легальних джерел для існування не має, тому може продовжувати вчиняти кримінальні правопорушення, як способу наживи», – робить висновок суддя і задовольняє клопотання слідчих.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко