Новини
Події

У Хмельницькому відкрилася фотовиставка про особливих дітей і люблячих мам

Фотовиставку «Мамо, ти повірила у мене!» презентували напередодні Дня матері у дитячій бібліотеці імені Т. Шевченка. Герої фотографій – діти з особливими потребами та їх матусі. Це спільний проект активних мам, товариства молодих інвалідів та міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

У фотопроекті взяли участь 20 матерів, які виховують дітей з особливими потребами. Під час фотосесії кожній мамі ставили лише одне питання: «Для мене моя дитина – це…???» Ось деякі з відповідей: «Моя дитина – моє Благословіння, натхнення, поштовх до змін. Я дуже люблю свого сина, він мій, особливий!», «Моя дитина –мій позитивчик, який надає мені сил!», «Моя дитина для мене – це мій Всесвіт!», «Моя дитина – це чарівний скарб, який подарував Господь!», «Моя дитина – це моє життя! Завдяки сину, ми сіре життя вчимось розфарбовувати в яскраві барви. Але і без особливого тата не було б особливої мами! Моя сім’я – це все!», «Моя дитина – невичерпний ресурс енергії, маленький світ, до якого потрібно пристосуватись і любити такою, яка вона є».

Матері, які не покладаючи сил, не втрачаючи віри, надії й безмежної любові віддають свою енергію та тепло особливим дітям, не вважають себе якимись героїнями.

Вперше було представлено відеоролик «Один день з життя особливої мами». На відкритті виставки Валерій Білоусов виконав музичну композицію «Росте черешня»,  дует Валентини та Ірини Чекановських –  композицію «Відлуння любові».

У заході взяли участь начальник управління молоді та спорту Сергій Ремез, директор Хмельницького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Мар’яна Любецька, керівник товариства молодих інвалідів Анатолій Савчук, директор Хмельницької обласної бібліотеки для дітей ім. Т.Г. Шевченка Валентина Черноус, член Національної спілки фотохудожників України, фотограф проекту Сергій Аніськов, активні мами та їхні діти.

За інформацією Хмельницького міського
Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Відео МТРК “Місто”

Автор: Алла Самойленко