Новини
Дозвілля

У Шепетівці танцюють ті, кому за шістдесят

Поважний вік не завадив шепетівчанам старшого покоління цікаво і змістовно проводити дозвілля. Гарно вбрані, щонеділі у міському парку вони танцюють. Деколи до них приєднуються сивочолі танцюристи з околишніх сіл і навіть сусіднього Полонського району. Дискотека збирає тих, кому за… 60 і навіть набагато більше.

Переважно відвідувачі таких танців – члени місцевого клубу «Світлиця». Їх близько шестидесяти. Цієї осені клуб святкуватиме 20-річний ювілей.

Навіть язик не повертається назвати  активних, красивих жінок і чоловіків бабусями і дідусями. Самі вони зізнаються, що таке спілкування робить їх молодшими душею і здоровішими тілом. Можна прийти, посидіти на лавочці, поговорити, послухати музику, помилуватися танцюючими, якщо вже у самого здоров’я не «танцювальне».

«Світлиця» збирає своїх учасників на танці влітку тут, у парку, а зимою – у Будинку культури. Приходять до «Світлиці» частіше самотні люди, але є й сімейні. Багато й тих, хто познайомився і продовжує спілкуватися на подібних неформальних зустрічах.

У колектву є й свій ді-джей Віктор Петрович, який ні за яких обставин не пропускає жодного танцювального зібрання уже п’ять років. Для танцюристів підбирає і музику їхньої молодості, і популярну тепер – щоб йти у ногу з часом. Деколи пари так захоплюються, що просять продовжити дискотеку. Віктор Петрович не заперечує.

За матріалами Любові  Гончарук для denzadnem.com.ua

Фото Дмитра Шпака

Автор: Алла Самойленко