Новини
Бізнес

Аграрії Хмельниччини можуть повернути через ПриватБанк до 40% коштів за придбану вітчизняну техніку

ПриватБанк допомагає подолянам економити на придбанні сільськогосподарської техніки. Йдеться про Державну програму часткової компенсації вартості сільськогосподарської техніки й обладнання вітчизняного виробництва, яка дозволяє клієнтам знизити витрати за рахунок держави. У 2017 році максимальна компенсація становила 20% від вартості товару, а вже в 2018 році вона була збільшена до 25%.

“Збільшене в 2018 році до 25% відшкодування можуть отримати агропідприємства, які придбали техніку та обладнання з переліку, затвердженого Мінагрополітики, починаючи з 1 січня 2018 року, – розповідає Юрій Цінчик, керівник напрямку активно-пасивних операцій МСБ Південно-Західного регіонального управління ПриватБанку. – Серед постачальників, зокрема, – ПАТ «Харківський тракторний завод», ДП «ВО Південний машинобудівний завод ім. Макарова», ТОВ «НВП БілоцерківМАЗ», ПАТ «Бердянські жниварки», ТОВ «Оріхівсільмаш», ТОВ «Союз-спецтехніка» та інші. Загалом до вказаного списку увійшло 40 українських виробників – це майже 800 видів і марок техніки й обладнання”.

Окрім цього, невеликі фермерські господарства (до 500 гектарів та виручкою до 15 мільйонів гривень або фермерські кооперативи до 100 гектарів), які придбали техніку, починаючи з 07.02.2018 року, можуть отримати додаткових 15% компенсації (тобто всього 40%).

Подати заявку на компенсацію можна на сайті ПриватБанку в розділі “Бізнесу – Програма часткової компенсації вартості сільгосптехніки” – pb.ua/comst.

На підставі отриманих від аграріїв заявок ПриватБанк надає Мінагрополітики інформацію про суму коштів, що підлягають частковій компенсації. Мінагрополітики формує Реєстр сільськогосподарських товаровиробників і в межах обсягу відкритих асигнувань переказує кошти ПриватБанку, які, в свою чергу, перераховуються на поточні рахунки сільгоспвиробників.

Днем придбання техніки та обладнання  вважається дата здійснення повної оплати вартості техніки та обладнання.

 Зауважимо, у 2017 році агрокомпанії з усієї Україні, які оформили покупку вітчизняної агротехніки через ПриватБанк, подали понад 700 заявок та отримали з держбюджету більше 70 млн грн компенсації вартості обладнання. З початку 2018 року уже подано більше 500 заявок на компенсацію вартості агротехніки, придбаної через ПриватБанк.

Автор: Катерина Прокопець