Новини
Надзвичайні події

За незакінчене умисне вбивство своєї дружини та сусіда славутчанина посадили за грати

Сьогодні Славутський міськрайонний суд виніс вирок обвинуваченому в закінченому замаху на умисне вбивство двох осіб (за ч. 2 ст. 15 п. 1 ч.2 ст.115 КК України), визнавши його винним і призначивши покарання – 7 років і 6 місяців позбавлення волі.

Події, які посадили 48-річного селянина із Славутського району за грати, розгорілися цієї новорічної ночі. Удома разом із дружиною та їхнім сусідом добряче відсвяткувавши настання 2018-го, чоловік заснув. Прокинувшись о першій ночі виявив, що ні 40-річної дружини, ні 30-річного сусіда вже немає. Запідозривши зраду, чоловік взяв кухонний ніж і попрямував до будинку молодого чоловіка.

Той зустрів його на порозі й після нетривалої словесної перепалки отримав удар ножем у живіт. Дружині, що у цей була в кімнаті, обвинувачений наніс два ножових поранення, також у живіт. Життя обом потерпілим врятувало лише своєчасне надання медичної допомоги. «Швидку» пораненому чоловіку викликала мати, до якої він побіг одразу після інциденту. Потерпіла ж жінка сама зателефонувала на «102», сказавши, що їй потрібна допомога.

Заслухавши учасників процесу та дослідивши матеріали справи, попри заяви обвинуваченого про те, що він не мав наміру вбивати, суд дійшов висновку, що це таки був закінчений замах на умисне вбивство обох.

«Обвинувачений безумовно розумів, що спричинить смерть потерпілим і бажав цього, але заподіяв лише тяжкі тілесні ушкодження. Смерть потерпілих не настала з причин, що не залежали від його волі, оскільки потерпілим своєчасно надана медична допомога», – зазначено у вироку суду.

Разом із тим суд врахував обставини, що стали причиною злочину, думку потерпілих, котрі просили не позбавляти волі чоловіка, – і призначив покарання нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч. 2 ст. 115 КК України.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець