Новини
Події

На Хмельницькій АЕС відбулося протиаварійне тренування

17 травня цього року, згідно з графіком проведення загальностанційних протиаварійних тренувань, на Хмельницькій АЕС відбулося протиаварійне тренування з ліквідації умовної аварії. Під час загальностанційного тренування було активізовано внутрішній кризовий центр ВП ХАЕС, здійснено збір персоналу аварійних груп і бригад, штабу керівника аварійними роботами на проммайданчику.

Умовно, за легендою тренування, при виконанні робіт на дільниці заходу високовольтної лінії (ВЛ) 330 кВ «Рівне» і «Шепетівка» Хмельницької АЕС стріла крану зачепила фазовий провід ВЛ з пошкодженням ізоляторів. Дана подія спричинила виникнення пов’язаних між собою технологічних операцій та подій, які призвели до повного знеструмлення живлення власних потреб ХАЕС.

Для ліквідації наслідків умовної аварії введено в дію «План аварійного реагування ВП ХАЕС».

Під час тренування перевірено готовність і відпрацьовано дії керівного складу, оперативного персоналу, групи інженерної підтримки, персоналу аварійних груп і бригад атомної станції до реагування у разі виникнення аварій чи надзвичайних ситуацій, організації робіт з їх локалізації, а також ліквідації їх наслідків.

У ході злагоджених дій аварійних груп та бригад вдалося ефективно провести аварійно-відновлювальні роботи із забезпечення працездатності резервної та загальностанційної дизельних електростанцій. Це стало підставою для відміни «Плану аварійного реагування ВП ХАЕС».

Автор: Катерина Прокопець