Новини
Надзвичайні події

У Нетішині за корупцію судитимуть працівника ХАЕС

Нетішинський міський суд розглядатиме справу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією.

За матеріалами справи, майстер одного з відділів Хмельницької атомної електростанції, будучи суб’єктом, на якого поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», невчасно повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про придбання квартири.

«Згідно із ч.2 ст.52 ЗУ «Про запобігання корупції», у разі суттєвої зміни у майновому стані суб’єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів громадян, встановлених на 1 січня відповідного року, зазначений суб’єкт у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна зобов’язаний письмово повідомити про це Національне агентство», – ідеться у протоколі про адміністративне правопорушення, згідно з яким, чоловік прострочив термін інформування НАЗК майже на 3 місяці.

Відповідальність за несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни в майновому стані передбачена ч.2 ст. 172-6 КУпАП і тягне за собою штраф від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

Автор: Катерина Прокопець