Новини
Надзвичайні події

Арсенал «чорного археолога»

17 травня під час санкціонованого обшуку в квартирі у 39-річного жителя обласного центру працівники поліції виявили цілий склад боєприпасів. Наразі правоохоронці з’ясовують походження вилучених предметів.

—    Під час санкціонованого обшуку у квартирі 39-річного хмельничанина наші працівники в одній із кімнат виявили та вилучили більше півтисячі набоїв різного калібру, гранату «Ф-1» в розібраному стані, декілька пристроїв для спорядження магазинів тощо, — розповідає Тарас Гуменюк, начальник Південно-Західного відділення поліції. — Усі ці предмети ми направляємо на проведення балістичної експертизи в НДЕКЦ і зараз з’ясовуємо їхнє походження.

Чоловік запевняє, що знайшов увесь цей арсенал на території Хмельницького за допомогою металошукача.

Крім того, цього ж дня у ще двох мешканців області правоохоронці вилучили нелегальні боєприпаси. 49-річний житель Віньковецького району зберігав вдома більше 50 набоїв різного калібру, які привіз із зони ООС, де минулого року проходив службу. А у 19-річного жителя міста Ізяслав правоохоронці теж вилучили близько трьох десятків набоїв, які, за його словами, він знайшов у полі поблизу райцентру.

Якщо експертиза підтвердить боєздатність вилучених набоїв, чоловікам доведеться відповідати за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

 

Автор: Тетяна Новак